csütörtök, november 8

Next generation

Úgy tűnik családunkban nem én vagyok az utolsó zenész-zeneszerző, már Bence is próbálgatja a szárnyait. Leginkább gitáron szereti kísérni magát, amolyan slide stílusban, a fektetett hangszer húrjait sikálva. Egyelőre mono-akkordos műveket alkot, az akkord felépítésének egzotikussága mindig a gitár behangoltsági fokától függ.

- Bogi, játszok neked egy dalt, hallgatod?
- Igen, hallgatom.
- Jó. Az a címe, hogy Bence meg a Dóri, meg Anya, meg Apa, meg a Gyuripapa, meg a Nagyi, meg a Zsuzsamama, meg az Ottópapa, meg a dédimama, meg a másik dédi. (PLÖMPLÖMPLÖM) BENCE MEG A DÓRI, MEG ANYAAAA, MEG APAAAA, MEG A GYURIPAPAAA, MEG A NAGYI, MEG A ZSUZSAMAMAA, MEGAOTTÓPAPA, MEGADÉDIIIII DUDÁDUDÁÁDUDUDÚÚÚÚ (PLÖMPLÖMPLÖM). ÉS A KUKAC.  Hát ennyi.
- Nagyszerű, ez jó kis dal volt.
- Van egy másik is, ez rövidebb. Arról szól, hogy a Bogi meg a Zozi.
- Ó!
- (PLÖMPLÖMPLÖM) A BOGI MEG A ZOZIIIIIIII. ÉS VÉÉGE!
- Hm, hát ez valóban rövidebb, de benne volt a lényeg.
- Van még egy másik is, a porszívóról.
- Nahát, meg is lepődtem volna, ha nem lenne dalod a porszívóról. (A legfontosabb info, amit MINDENKIRŐL meg kell tudni, az az, hogy milyen színű a porszívója.)
- (PLÖMPLÖMPLÖMPLÖM) A PIROS PORSZÍVÓ MEG A NARANCSSÁRGA PORSZÍVÓ ELMENTEK A VÁSÁRBA (PLÖMPLÖMPLÖM), MENT VELÜK A DÓRIKA, DUDUDÚÚÚ DUDUDÚÚ, (PLÖMPLÖMPLÖM) CSAK A SZÜRKE PORSZÍVÓ SAJNOS NEM MŰKÖDIK MÁR (PLÖMPLÖM) MERT NEM LEHET MEGJAVÍTANI (PLÖMPLÖM)
- Nahát, és még én gondolom magamról, hogy alternatív zenekarokban játszom....

Megkérdeztem Bencét, hogy mit kér a közelgő, negyedik születésnapjára. Teljesen kétségbeesve a húgomhoz fordult: 
- Anya! Milyen járművem nincs még?!?
Nos, mivel az anyja és én is tisztában vagyunk vele, hogy olyan jármű a világon nem létezhet, mert két teljes ládányi matchbox, VW bogár, tűzoltóautó, kukásautó, emelődaru, vonat, repülő és egyéb kettő-négy-sok kerekű becses kinccsel rendelkezik, úgy döntöttünk, hogy egészen más irányból közelítjük meg az ajándékozás kérdését. Szegény anyja, ha sejtené. :)


3 megjegyzés:

perger írta...

Az alternatív zenekarok ezek szerint simán hozzák a 4-6 évesek zenei ízlését? :) Esetleg a fiatal kolléga hamarabb jutott el a színpadképes kategóriába, mint az némely ismertebb alteres fazon/in? :)

Bogi írta...

Hát szerintem kor/teljesítmény-kreativitás arány szempontjából eléggé az élvonalban tolja. :) :)

Bogi írta...

De nyilván nem lehetek nem elfogult ebben az esetben.