szerda, augusztus 27

Méregzsák

Van nekem ez a drága jó Tom barátom, akivel gyakorlatilag szomszédos homokozóban nőttünk fel, de csak jóval később, a gimiben haverkodtunk össze. Aztán valahogy átélte ez a barátság a viharos egyetemi éveket, még a közös mobiltelefonszámla kifizetésének megpróbáltatásait is (MINDIG a türelmi határidő utolsó napján rohantunk a Petőfi utcai Westelhez...), most meg ott tartunk, hogy lassan négy éve szinte naponta találkozunk és ücsörgünk a szomszédos irodáinkban. Így hát bizalmam iránta végtelen, még akkor is, mikor a legnagyobb hülyeségekre igyekszik rábeszélni. (Lásd pl. a Mpemba paradoxon tesztelése, vagy legutóbbi kamikaze akciónk, mikor Kun futópajtást búcsúztattuk egy tiszteletkörrel a Városligetben - péntek kora délután, tűző nap, 35 fok árnyékban, Sziget harmadik napján, az én amúgy sem lájtos tánctanfolyamom vége valamint csütörtöki hajógyári megpróbáltatásaim után egy nappal... legalább a célszemély boldog volt tőle, és nekünk ennyi már elég...) Most azt találtuk ki (mármint Tom, én meg hagytam magam rábeszélni), hogy méregtelenítő kúrát tartunk. Ezt igazából tavaszra terveztük, de mindig volt valami kifogás, ami miatt elhalasztgattuk. Addig is gyűjtögettük az érveket, hogy mi is szól az önsanyargatás eme kifinomult módszere mellett, úgysmint: húdenagyon egészségesek leszünk, húdejót teszünk a szervezetünkkel... és különben is a főnökünk már túlélte, akkor mi is. A módszer lényege, hogy min. 1 hétig (ill. max 10 napig) csak folyadékot lehet inni, ami egy juharszirup alapú citromos-gyömbéres lötty, néha egyéb gyógyteákkal vegyítve. Legalább az íze jó, kicsit a holland almáskörtés stroop-ra emlékeztet.

A nagyon okos csodásélet honlapon ilyeneket ígérnek nekünk:
  • a szervezet megtisztulása a mérgektől - Ezt már érzem: minden méreg kioldódik belőlem. Tegnap pl. extrém nyügös voltam, olyan, amit csak extrém éhesen tudok produkálni.
  • testsúlycsökkenés (súlyfeleslegtől függően 1-10 kg leadása a 10 napos változatnál) - Hárommal beérném, de lehetőleg csak csípőből. A plusz egy kosárméret igazán maradhatna. Már épp kezdtem megszokni, hogy büszkén domboríthatok...
  • növekvő életerő és vitalitás - Ez kb. a legijesztőbb része: mi lesz, ha még több életerőm lesz? Eddig is alig bírtam kordában tartani... Élénken él emlékeimben, hogy az amúgy is forgószél természetű főnökünk annyira kivirágzott a tíz nap alatt, hogy négyen alig bírtuk követni a tempóját.
  • jobb emésztés - Ezt már most érzem. Gyűlik a lista a (t)ennivalókról jövő hétre: reggeli a Coffeshopban, szendvics a Subwayben, bécsi virsli tormával, nyárbúcsúztató cézársali a Liszt téren, spagettifőzés Petinek és Sanyinak (mert az ígéret szép szó), nutellás palacsinta, áfonyás muffin és eszméletlen mennyiségű kókuszos túrórudi...
  • pihentetőbb alvás - Növekvő életerővel alvás? Ugyanmár...
  • jobb keringés - Itt a remek alkalom: lehetek műhód!
  • fokozott ellenálló képesség a betegségekkel szemben - A szénanáthám mondjuk egészen lecsendesedett, ez egyértelmű nyereség.
  • csökkent gyógyszerfüggőség - Más függőséget nem csökkent?
  • a koncentráció javulása és tisztább gondolkodás - Nagyszerű! Mostantól mindig ezen élek majd, ha szerelmes leszek.
  • belső béke érzése - Ohmmmmmmm...
Az a jó, hogy mindenkinek ismer már valakit, aki csinált már ilyet, és nagyon együttérzőek: tegnap pl. Fru és Kara babusgattak a Gödörben egy-egy sör mellett. Én hősiesen cipeltem magammal a fél liternyi vacsorámat. Kara szerint a kollegája egy hét után irtó agresszív lesz, Fru azzal ijesztgetett, hogy fehér lesz a nyelvem. Ez addig volt muris, míg ma reggel el nem olvasam Tom smsét: "Ma kezdődik a nyelv erős lepedékezése, ami 2-3 napig tart. De jó hírem van, ihatunk sok mentateát..." Még szerencse.

6 megjegyzés:

Bogi írta...

Már a fiókomat sem merem kihúzni... benne csücsül egy szelet nápolyi...

Kini írta...

Kókuszios túrórudi??? Ejnye na...
Küldjek még recepteket? Ma este megyek főzőkurzusra ;)("gonosz mosoly")
Tominak sok puszi, a családja biztos nagyon büszke rá! (ha kibírják...)

Bogi írta...

Mi az hogy! A sógora velünk együtt nyomja a kúrát, Réka meg a saját konyhakertjéből szedi nekünk a mentateát.
A kókuszos rudi meg tényleg jó! De tényleg! Valaki értsen már velem egyet! (Stradlin nem fog, azt tudom, ő sima pöttyös szállítmányokat rendelt tulipánhagymáért cserébe...)

Névtelen írta...

El vagytok vetemülve. Holnap megeszem a nápolyidat, ne kísértsen tovább.

Bogi írta...

Self-sacrifice: just one of your many talents :)

Kini írta...

Common sense: so rare, it's a god damn superpower ;)