kedd, április 3

Löszanzsmanzs

- Löszanzsmanzs

Fogadalmak, fogadalmak, fogadalmak. Végigkísérik az életemet, többnyire a kispadról. Oda ültetem őket, minden évben, minden különleges alkalommal, mikor elindul egy-egy meccs az élet naaagy játékterén. Hűdemetaforikusvagyokmareggel. 

- Lögarszonetászíláfíjjetászíz
Kezdőcsapatban a spontaneitás, az aktualitás, a kötelezettség, a váratlanteendő, az ugyanpihenjünkmáregykicsit, a minekaztelkapkodni, a mostfontosabbdolgomvan - a fogadalmak meg ülnek szépen a kispadon. Sokan. Minél több a kötelezettség, annál többen lesznek ők is.  

- LLLoázúvóóól

Én már kifigyeltem: ha nagyon nincs rájuk idő, akkor szaporodnak. Ha az embert átmenetileg szigorú pihenésre ítéli az orvos, rögtön esküdözni kezd, hogy na, legyen csak ennek vége, majd újra 7 km-es köröket fut, bringával jár munkába, heti kétszer ugribugrizik, kihasználja, hogy egy uszodával szemben lakik, keres egy éjszaka is üzemelő hip-hop tanfolyamot, hagyja magát rábeszélni egy félmaratonra, vagy akármi. 

- LLárhbhhheddöbuá

Ha szakdolgozatot kell írnia, utána csak blogot fog írni, és megvarr zsinórban három patchwork takarót, sőt, az égre is rábaközi mintát hímez. (Horgolni csak megtanult dolgozatírás közben is, hiába mindenféle ellenfogadalom.)

- Láfemmetálonzsé

Ha államvizsgára készül, akkor soha, de soha többet nem iratkozik be semmilyen felsőoktatási intézménybe, ellenben tuti első dolga lesz jutalmul befizetni magát egy varrótanfolyamra, utána pedig eldönti végre, hogy francia vagy olasz legyen-e a következő elsajátítandó nyelv.  A legjobb lesz, ha mindkettőből részt vesz egy gyorstalpaló kezdő tanfolyamon. Ha kell, akár párhuzamosan. (Persze az olaszt preferálnám, aktuálisan most fontosabb is lenne, de hosszútávon már egészen más a véleményem.)

- Löpoásszonnázs

Persze mindebből nem lesz semmi, mint ahogy abból is épphogy, hogy a március, mint hivatalos szülihónap az önkényeztetés-szépülés-formábahozatal hónapja. Épphogy sikerült a hónap utolsó munkanapjára bezsúfolnom a fodrászomat. A többi szépészt még fel se mertem hívni.  

- LLoúrszekusé

De legalább járok tornázni. Végül is ez is valami. Mondjuk az, hogy eddig ötből ötször tényleg mentem, még nem statisztikai alap. De már valami.

- Lögrijjonetálléálázsím

Rábírtam magam arra is, hogy belekóstoljak a franciatanulásba. Ha már a telefonom okosabb nálam, legalább tanuljak tőle valamit. Aztán ha tetszik, majd folytathatom komolyabb keretek között. Néha azért egy-két fogadalmat csak valóra kell váltani, különben nem marad hely a kispadon. 

- Löszanzsmoanzslöszanzsmoanzslöszanzsészülábrans

Na erről persze mindig ez jut eszembe:


5 megjegyzés:

Kini írta...

Ahhh, Eddie Izzard :) Az abszolút kedvenc tőle (bien que pas très français): http://youtu.be/dz4Ps55Rx40
Igyekszem a nap további részében nem kizárólag E.I. videókat nézni...

Bogi írta...

Ez viszonylag nehéz feladat. :)

Bogi írta...

Amúgy igazad van, ez mindent visz. "cause there's a f***ing H in it!!" :D

perger írta...

"Mit részletezzem? Rövidesen sor került a kiképzésre, és mire odagördült a zirzini hangár elé Dirndel a kocsival, amelyben Yolland gróf úr foglalt helyet, egy feltűnően toprongyos, de igen csinos hölgy társaságában, a marsall mindent túlharsogva, keményen kiáltotta:

- Ruzsenoár!

Feszes vigyázzba álltak.

- Fetvozső!

Egyszerre megindultak, és felharsant az Aida.

Miután elvonultak a kocsi előtt, a marsall hangja nyújtottan süvöltött végig a síkon:

- Rien... Növaplü!

Egy zörrenéssel állt a század, és elhangzott egy újabb vezényszó, amely kártyás nyelven azt jelentette, hogy Podvinecz marsall minden tétet tart.

- Bankuver!

Valamennyien az orruk fölé, a sapkaellenzőjükhöz rántották tenyerüket, mintha a távolba néznének. Ez volt a tisztelgés! A gróf rémülten húzódott hátra a kocsiban, és Strudl úr elhűlten suttogta:

- Déz ganze gsindl isz náris gvoán..."

Eszter írta...

iMáris belecsúsztam az Eddie videókba:)